qte

FAB talks med grundaren av qte

Jonatan Arnlund

  • Berätta, vad är det qte egentligen gör?

qte är en digital byrå med bred teknisk kompetens som brinner för webb och app av alla dess slag. Vi drivs av att hjälpa andra bolag att lyckas med sin digitala strategi och vi strävar efter att vara en hub för kompetens och drivna talanger för att möjliggöra digitalisering i samhället. Erbjudandet är uppdelat i ett projektben och ett konsultben och qte jobbar idag mot en internationell kundbas.

  • Ni har en väldigt unik resa där ni som studenter drog igång ett IT bolag som idag är så framgångsrikt. Berätta om er resa.

qte startades som ett studentkonsultbolag av 3 civilingenjörsstudenter från LTH och KTH. Med visionen att förenkla tekniken och förverkliga bolags digitala visioner expanderade vi fort. På 3,5 år har bolaget gått från 0 till 20 heltidsanställda med en stabil kundbas. Alla tre grundare brinner för bolagsbygget och ser fram emot den fortsatta resan mot 100 anställda.

  • Ge 3 konkreta tips för hur man bygger en bra hemsida!
    1. Ta fram en digital vision och utgå från denna. Vilken funktion vill vi att webben ska fylla i framtiden? Våga tänka stort och se webben som en källa till ökad tillväxt.
    2. Välj en byrå som förstår både visuella och det tekniska. Det är lätt att en av dessa två komponenter blir lidande och då riskerar hela projektet att falla.
    3. Automatisera och samla in data. Webben utgör en vital del för att förstå kundresan och genom en genomtänkt datainsamlingsstrategi kan detta medföra datadrivna beslut inom organisationen.

Spana in deras hemsida för mer info!